Sushi meeting

by Palvi Kumari and Giulio Malandruccolo

Tuesday 19 April, the students attending the last year of school had the chance to attend a meeting organized by our institute about the art of preparing sushi. On such occasion, we had the opportunity to witness the mastery and the efficiency of Edgar sushi bar’s crew, located in Foligno.

The meeting was kept in school’s main hall, where the owners showed us the story of sushi, born as cheap street food , then become a luxury element, highly sought among gourmets. He also explained how it changed in the past thirty years.

After a brief speech about kitchen utensils and raw materials, the 20 years old self-taught chef , raised by his brother, surprised us with simple but harmonious recipes, showing us different kinds of makis, nigiris and sashimis.

He taught us that since sushi is simple and balanced in the preparation, we can prepare elegant and sometimes very expensive recipes, depending on the type of fish used. Another important element, like in every kind of art, is imagination, with whom we can make original combinations using unusual elements, like nachos or Philadelphia.

After a student was given the opportunity to roll his own hosomaki, the young owners showed us the right way of eating sushi, the seasonings to use, and how to use chopsticks, then they let us taste their delicious recipes.

We think this meeting was a beautiful experience, where we had the opportunity to improve our professional and cultural knowledge. It was a source of inspiration for giving our best and expanding our horizons.

 

 

Martedì 19 Aprile noi ragazzi delle classi quinte dell’Alberghiero abbiamo avuto la possibilità di partecipare ad un convegno sull’arte del preparare il sushi organizzato dalla nostra scuola, dove abbiamo avuto l’opportunità di osservare la maestria e la professionalità con cui i ragazzi dell’Edgar Sushi Bar di Foligno gestiscono il loro locale.

Il convegno si è tenuto nell’aula magna del nostro istituto, dove inizialmente i gestori del locale ci hanno illustrato la storia di come il sushi, da cibo povero di strada, sia diventato un alimento di lusso molto ricercato tra i palati di tutto il mondo e di come esso abbia subito diverse influenze nel corso degli anni.

Dopo un breve discorso sugli elementi usati in cucina e sulle materie prime, il giovane Chef di vent’anni, di esperienza autodidatta, guidato dal fratello, ci ha stupito con semplici ma armoniose preparazioni, mostrandoci le diverse tipologie di maki, nigiri e sashimi.

Ci ha mostrato che da semplicità ed equilibrio, i principi base del sushi, possono derivare ricette molto eleganti e a volte costose, in base alla tipologia di pesce impiegato. Altro elemento fondamentale come in qualsiasi forma d’arte, è la fantasia, con la quale si possono creare accostamenti originali usando alimenti insoliti, come i nachos o la Philadelphia.

Dopo aver dato la possibilità ad uno studente di preparare il suo hosomaki, i  gestori del locale hanno illustrato le buone maniere nel mangiare il sushi, dei condimenti con cui insaporirlo e di come impiegare le posate a tavola, dandoci anche la possibilità di assaggiare le loro deliziose creazioni alla fine dell’ incontro.

Noi ragazzi abbiamo trovato questo incontro un’esperienza molto interessante, dalla quale abbiamo avuto l’opportunità di apprendere conoscenze professionali e culturali, che ci motivano ad ampliare i nostri orizzonti.

 

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